home    de galerie    exposities    fotogalerij    exposeren    contact
 

De galerie is per 1 november 2015 opgeheven. Vanaf januari is er regelmatig open huis aan de Oude Trekweg 98 in Harlingen met uitsluitend eigen werk.

 

Introductie

Galerie Marten Alkema is gelegen aan een van de oude binnenhavens van Harlingen, temidden van een aantal andere galeries. Harlingen is een bruisende havenstad met veel toerisme en aktiviteiten. De galerie is gevestigd op de beneden verdieping van een rijksmonument aan de Zuiderhaven. Dit rijksmonument is gebouwd in 1899 en heeft vroeger nog dienst gedaan als arbeidsburo.

 

Galeriehouder

Gastheer van de galerie is kunstschilder Marten Alkema. Zijn abstract expressieve kunst is veelvuldig aanwezig in de galerie. Door de vele bezoeken aan galeries en musea in binnen en buitenland, heeft hij voor zichzelf een beeld gevormd, welke kunst hem aanspreekt en wat hij graag wil tonen in de galerie.

 

Vaste collectie

In het voorste gedeelte van de galerie is een vaste kleurrijke collectie kunst te vinden. De abstract-expressieve schilderijen van Marten Alkema vormen de basis in de lichte ruimte. Er is ook werk van Griet Schuil, Rene Heeres, Sipke Jansma en Jur Heevel. Ook de kleurrijke beelden van Nina van Haastrecht-Wasilewska vullen het geheel mooi op.

 

 

 

    

M